Wrong Number

Haaaa . Post aku kali neh mesti korang dah pernah kan melaluinye ?  isy isyy , aku paling taksukaaa lahh orang call call aku then cakap ‘ eh sorry salah nombor ‘ . tapi yang menariknya kali nehh , buat aku gelak tahap guling dari dapur ke ruang tamu . * tipu tipu. Haha. Kejadian ni berlaku pada 2 situasi.

SITUASI PERTAMA


Situasi pertama nehh adalah kan sorg makcik nehh,aku pun taktahu nama dia apa,takpe kita bg dia nama,err *Pamela Anderson. =,=’  HAAHAHAHA .  tgh syok syok aku ngn mak aku layan cter indon en,tiba tiba telefon rumah bordering . aku tgk mak aku,mak aku tgk aku,aku tgk mak aku,mak aku tgk aku,last last mak aku angkat sbb dia tahu aku xkan angkat . hahaha.



MAMA : hello,hello baby you called? I cant hear a thing,I have got no service in the club you see-see wha-wha-what did you say , ouh you are breaking up on me , sorry I cannot hear I'm  kinda busy .

PAMELA  : Kiss me thruuuuu the phoneeee . baby u know that I miss you blablablbla



OK ! SANGATTTLAHH BANGANGG YE KALAU ANDA ANDA PERCAYA,HAHAAHAHAHA.


Gilaaaa lahh kalau mak aku taw lagu Lady Gaga , klw Justin beiber takpee jugak sebb anak org sebelah selalu nyanyi,hahahha dan si mak cik tua Pamela tuh hidup zaman perang agknyee . Nenek Soulja boy pon tah ada ke tak masa tuh . HAHAHA . okay jom kita ikuti kisah sebenar jengg jeng jenngg .

PAMELA : assalamualaikum , haa ni makcik nak tanya neh . ni idahh ea? Anak cikgu ****  kan?
Sy dengar adik awak meninggal betol ke? Haaaa . makcik nak pastikan neh.


Okay mak aku dlm keadaanya yg tercengang bangang pun jawab 


MAMA      : ERR.ye ni ha saya adik dia,kenapa ye ? *dustaa sungguh =,=’

PAMELA  : HAAAA . mak cik nak tahu je , betol ke orang cakap adik kamu ye yg mninggal?

MAMA       : ye , klw ye pon mak cik dtg laa rumah . Kalu dah dengar orang meninggal tuh    makcik dtg   jelahh yee . tapayah dok tanya tanya 

PAMELA  : makcik ni bukan apa , mak cik sakit sakit badan , haa sakit kaki ni sume

MAMA      : errm kalau takboleh datang takpelahh ye makcik

PAMELA : ah yee , kalau camtu kim salam ayah kamu ye.assalamualaikum

MAMA : ok ok , wsalam


Haih . dasaaaat kan ? mama lagi laaa main hentam je cakap . mak cik Pamela tuh pulak
Bukan main seronok dua ronok dia percaya . aku xfaham aku xfaham . hahahaa


SITUASI KEDUA

Masa neh aku tengah syiok jugak landing atas katil aku sambil tengok tv . Iphone aku brbunyik . adalah pak cik tuaa nehh kesian dia salah nombor . haha , ok kita namakan dia  PAK BIEBER !
Cewwwwaaah nama macam @#!/^&$!!!

Aku         : hello , 

BIEBER : HAAAAA . ni  saodah ade x ? 



*pffftt sila ambil highlight anda ye,and kaler kat word SAODAH



AKU       : err , sorry lah pakcik . saodah takde . salah number kot .

BIEBER : Eh ! xkan pakcik pulak yg silap neh haa . nih kan num dia 017***99741

AKU       : ehh pakcik nehh bia betol , kenapa ada 1 pulak kat blakang , selalunya number ada  10 tapi pakcik ada 11 , herannya , pak cik xheran ke? 
    
BIEBER : laaa yeke? Tapi pak cik rasa ni ah num saodah tu .

Aku         : maaflah pakcik salah number

BIEBER : ermm klw cmtuh takpelah ,mntak maaf yee nak.samekom.

Aku        : ouh takpe takpe..wsalam

*apakah yg terjadi selepas perbualan tamat?
                                          .
                                          .
                                          .
                                          .
                                          .
                                          .
                                          .

                                          .

                                          .
                                          .
                                          .
                                          .
                                          .
                                          .
                                          .
                                          .
                                          .
                                          .

                                          .
                                          .
                                          .
                                          .
                                          .
                                          .
                                          .





                    HAHAHAAHAHAAHAHAHAAHAHAHAH

sumpah macam xgelak setahun yeee nampaknyaaa , kesian pakcik beiber nehh =,='
ntah SAODAH mana yang dia carik pun aku taktahu , dan kalau boleh taknak tahu . hahha.


so , lepas neh kalau ada orang yang salah num carik cik kiah ke , cik kiot ke , apa korang akan jawab ?

1 comment:

  1. HAHA I lovee this one okayyy. sumpahhh klakar gilee :DD

    ReplyDelete