Petrichor

It's raining out there..

And suddenly i remember about him.... this word , ' PETRICHOR '.
It means ; the smell of earth after rain.

For me, it was the most pleasant smell . so soft . so beautiful . i cannot describe the happiness that coming from it. Him. Yes you.

You know why i love Petrichor so much? it was because of you. as i've mentioned before, i cannot describe how happy i am when i'm with you. Same as i smell the scent of rain on dry earth. I don't mind if you do not understand what i'm trying to say but what is the most important thing for me is, to let you know that your love keeps me warm... i am cold without you.

you know who you are . Goodnight sweetheart . Get well soon .

Perkongsian Maklumat

Perkongsian Maklumat...

Andaikan skrg sudah jam 1830 dan anda dlm perjalanan balik seorng diri selepas bekerja luar biasa sibuk nya. Anda benar2 penat, gelisah dan kecewa. Tiba2 anda rasa sakit yg menyucuk di bahagian dada yg mula menular ke lengan dan ke atas di bahagian rahang muka. Anda hanya 5 km drp hospital yg terdekat. Malangnya anda x pasti anda akn sempat sampai @ pun tidak ke hospital trsbt. Anda telah dilatih utk melakukn CPR, tetapi tidak diajar cara utk melakukn CPR ke atas diri sendiri...
BAGAIMANA MENANGANI SERANGAN JANTUNG KETIKA BERSEORANGAN Kebanyakan org berseorangan ketika diserang sakit jantung. Tanpa pertolongan, mereka yg menghadapi masalah ini - jantung berdegup tak menentu dan mula rasa hendak pitam, hanya mmpunyai masa 10 saat shja sebelum pengsan. Walau bgaimanapun mangsa boleh membantu diri sendiri dgn batuk berulang kali secara kuat dan berterusan. Tarik nafas dlm2 sblm batuk dan batuk mesti lah dlm dan berpanjangan spt semasa anda ingin membuang kahak yg ada jauh di dlm paru2. Menarik nafas dan batuk ini mesti diulang l/kurang setiap 2 saat tanpa henti sehingga bantuan dtg @ sehingga jantung berdegup normal semula. Tarikan nafas yg dalam membawa oksigen ke dlm paru2 & mekanisma batuk mengepam jtg dan memastikn darah terus beredar. Tekanan ke atas jantung akibat gerakan batuk ini juga mmbantu jantung berdegup dgn ritma yg normal semula. Dgn ini mangsa serangan jantung sempat dan berupaya utk ke hospital sendiri.

Bantu org lain dgn menyebarkn mesej ini kpd seramai yg mungkin.. Ia boleh menyelamatkan nyawa seseorg.....Insyaa Allah
sharing is carring.... :)

Sapu sapu juga bersenam pun perlu

Haaaaaa kali ni simple je aku nk update pasal produk yg bom bom kevavom πŸŽŠπŸŽ‰πŸ’£ meletupsss di pasaran . Ni ni nak promote je taw taw . Aku tak jual . Haaa kang jangan kang ada yg tweet ke leave comment kat instag aku nak beli pula . Aku tak jual . Just nak bagitahu hasilnyaaa ajeeee . 😊 


Ok semua dah tahu kan pasal Felinna Inch Loss Lotion ni kan ? Haaaa ni memang menjadi pebret dalam kalangan gegadis anak dara , mak dara , janda dan anak dara tua πŸ‘§πŸ‘©πŸ‘΅πŸ‘Έ gittew . Siap semua status i sebut Jahhhh zZzz .. 

Okay since aku dah try pakai produk ni apa yg aku nk cakap produk ni mmg superb best ! πŸ‘ Sangat πŸ‘Œ 

Tapiiiiiii haaaaaa ada yg tapiiiinyaaaa tawwwww .  Aku nk suggest kat korang produk ni lagi best kalau pakai before korang workout πŸƒserious ✌ sebab apa ? Okay sebab bagi aku lemak tu lg cepat terbakar and kita lg rasa effect dia lepas kita habis workout mmg masa tu haaaaa panassss jeeee rasa panas berangin gittew . Bukan yg pedih tu taw . Sebab felinna ni yg bestnyaaa dia tak memedihkan kulit and paling best sekali sangat wangiiiii πŸŒΈπŸ‘ Tak macam minyak yg lain bau pelik pelik haaa engkorang faham sendiri aku tknak mention kang kena saman i takde duit nk bayar yuolls 😫

Alahai korang kalau sebut pasal workout malas lettew . Hello anda anda sekalian , setakat sapu jeeeeee lepastu duduk depan tv sambil makan segala mak nenek fastfood takkan berkesan ye . Kata nak body cantik πŸ’ƒ ish yuolls ni jangan malas sangat taw 😏 sebab aku guna produk ni bila nak workout je . Lagi berkesan . 

Ok ni tips  nk kurus cepat ingat ni jangan lupa and amalkan benda ni : 

- minum air mineral banyak banyak 
- makan banyak buah and sayur 
- bersenam ! Jangan malas 
- jangan diet teruk teruk ! Nak pergi mana diet smpai tak makan nasi ? 
- makan je apa yg korg nak , yg penting dalam kuantiti yg sedikit , takde masalah , jangan ikat perut okay ? 


So , selamat mencuba ! πŸ‘πŸ˜Š